Resepi Cheesekut Lemak Berkrimmm



Guna cheese keping pon dh boleh buat cheesekut super duper sedp...
🍰🍰🍰resepi cheesekut lemak berkrimmm🍰🍰🍰

Bhn2:
*Biskut cracker hup seng
*Appollo coklat 8 peket(optional)
*4 sudu besar tepung kastard
*1/2 tin susu pekat(if x suka mnis kurangkn)
*1 cwn full cream/susu sejat
*5 kping cheese kping( blh guna cream tartura gk tp kurngkn sukatan tpung kastard...pndai2 adjust...😜)
*essen vanilla (optional)
* gram secubit


Bahan hiasan:
*nestum
*coklt chip

cara2:
1. Cmpurkn susu tin...susu full cream...cheese keping dlm stu periuk ..didih dgn api sederhana.
2. Kacau sebati sampai cheese kping x berktul2.
3.then msukkn essen vanila n secubit garam...kacau sebti
4.masukkan tpung kastard sedikit demi sedikit....untuk elk dri tepung kastard berketul..kacau sebti sampai agk2 pkt...jgn terlalu pkt...nnti x dak effect melelehhh😁😱😱
5...tgh2 kacau tu....rendmkn biskut cracker dlm susu full cream yg dituang dlm bekas....rendm sat jaa....tujuannya nk bgi lembut dn gebu cm kekkk🍰🍰🍰🍰.if ltk apolo..x pyh rendm....👌
6. Dh rendm susunkn dalm bekas...untuk jdikn first layer....then tuangkn filling yg dh siap...dh tuang ....selangseli kn dengn apolo or biskut cracker.....ulngi sampai penuh bekas...Jgn lambat sangt waktu buat layer ni....takut filling jdi terlalu likatt....layer terakhirr taburkan nestummm Dan coklt chip sesuka hati ...
7. Sejukkan dlm peti ais selm 2 jam...pastu dh bolh mkn dengn girang

1 comment:

  1. Thank you for some other informative blog. Search your twitter DMs, mentions, likes and favorites, and timelines Twitter search.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...